Jag har fortsatt med

Jag har fortsatt med att göra beslag till panelen. Jag började med att testa lite kopparstång för att det skulle vara lättare när man ska kroma det. Efter att testa och funderat så gjorde jag ett verktyg. Då kom jag fram till att det är enklare att göra det i stål eftersom som jag bara ska göra en av varje beslag och alla är olika. Först kapade jag till 6x6mm stång och böjde med hjälp av hammare så att det passade utvändigt mot den invändiga kanten i panelen. Sedan gjorde jag en fjärde kortare delen och svetsade och slipade på plats. Slutade med att jag fick polera och slipa till hög finish. Jag fick göra på samma sätt på alla tre. De är nästa klara för krom. De är väldigt lika originalet.

Jag har också tillverkat ”tutan” till ratten. Jag fick tag i en bakelitknopp från en gammal stol som jag satte i svarven och fixade till rätt mått. Tack vare ett foto som kom från John Stokes.

Jag har försökt att göra en temp.skala till en nygammal mätare.

Jag har funderat mycket på termostaten till kylargardinen. Jag stod och pratade med min bror han sa att jag skulle testa en VW termostat. Jag gjorde det och hör och häpna det funkade det är inte rätt storlek men funktionen var den samma. Jag har fått mycket bilder och beskrivningar från Lloyd Gauerke nu vet jag vad jag letar efter. Jag tror det fanns en svensk tillverkare vid namn ”KLAFFO”.

Stötdämparna har jag plockat ner helt. En var det bara att fylla olja i de andra kräver mer jobb. En är helt slut kräver en jätterenovering efter jag slagit sönder en kolv helt och den andra är delvis sönder- bara att tillverka!!!

Huven har fått några konstiga fläckar. Det är rost!!! Det var bara att slipa ner grundfärgen och behandla med syra några gånger. Därefter var det mesta borta och jag la på grundfärg.

button

instrumentpanel1

radiatshell2

termostate

shell1

shell2